Branding

Waarom typografie belangrijk is in branding zie je in deze illustratievideo

By 4 juli 2019 No Comments

Die ervaring heeft Ben laten zien dat mensen serieus geïnteresseerd zijn in meer informatie over grafische vormgeving!

Typografie

De kunst van typografie

Waarom typografie (het ontwerp van letters en de opmaak van drukwerk) belangrijk is in branding zie je in deze leuke illustratievideo “The History of Typography“. Online kreeg de film veel aandacht en werd het gepubliceerd op de allergrootste online media kanalen zoals Fast Company en Dezeen. Ook kreeg het een plekje op de stand van YouTube op de Google Developers Conference in 2013 en werd het door bijna 1.5 miljoen mensen bekeken.

De geschiedenis

De geschiedenis van typografie begon bij de Duitser Johannes Gutenburg, die velen van ons kennen als de uitvinder van de drukpers. Minder bekend is hij als uitvinder van de ‘blackletter’ om monniken te ontzien van de moeizame taak om met de hand teksten en documenten te kopiëren. Dit is waar deze korte film mee begint. Ook wordt ontstaan van de lettertypes Roman, Caslon, Baskerville en uiteindelijk de komst van sans serif-lettertypen op een speelse manier uitgelegd.

De introductie van sans serif-lettertypen was een zegen voor het bedrijfsleven, met name de reclamebranche, die grotere, bredere en gemakkelijker leesbare afdrukken nodig hadden voor posters en billboards. Het was ook een opluchting voor Barrett-Forrest, die 140 uur besteedde aan het handmatig snijden van elke letter van het briefpapier.

Andere must reads

buro brugge | branding & marketing